Zgodovina

Domov / Zgodovina

Zgodovina

Začetki

Vse se je začelo davnega leta 1907, v gorski dolini v bližini Thones-a (Haute-Savoie), kjer je Eugene Fournier odprl majhno delavnico.

Petdeseta

S časom se je delavnica razvijala... Marcel in Paul, ki sta leta 1964 nasledila očeta, sta se odločila, da podjetje usmerita v izdelavo kuhinjskega pohištva. Leta 1949, sta ustvarila blagovno znamko MOBALPA in zadela izdelovati kuhinje po elementih.

Sedemdeseta

V sedemdesetih se je razvoj naglo pospešil, pojavijo se prve integrirane kuhinje. Leta 1971, družina kuhinj z imenom "Galaxy" Mobalpo proslavi zaradi "poosebljenih" kuhinj. Leta 1973, Mobalpa inovira in razvije nov proces: polyamidne injekcije za sestavljanje korpusov kuhinj, s čimer so dosegli 2-3 krat večjo trdnost kot pri tradicionalnih metodah.

Osemdeseta

Podjetje se odpre Evropi in svetu z ustanovitvijo »izvoznega oddelka«. Od leta 1984 naprej, je Mobalpa zmožna na tržišče poslati 40 modelov kuhinj s 189 različnimi lici.

Začetek devetdesetih

Leta 1992, Mobalpa dobi nagrado »Great Price of Quality«, ki jo podeljuje A.Q.T.A. (Association for total quality in furnishing). Na tržišče se lansirata dve novi liniji produktov: Kopalnice Mobalpa in dodatki Mobalpa Selection.

Konec 20. stoletja

Mobalpa v letu 1996 dobi nagrado »Price of satisfaction customer (categorija General public)«. Podjetje se pojavi na internetu: www.mobalpa.com. Leta 1999 se odpre prvi »showroom Mobalpa« v Thones-u.

2000 in naprej

Leta 2002, se Mobalpa certificira po standardu ISO 9001 za njen sistem vodenja in kvalitete in po standardu ISO 14001 na področju varovanja okolja. Istega leta je Mobalpa nagrajena s strani »Observeur for the Design 05« za njeno rešitev predalnih sistemov in nagrado »1st Entreprises price & environment«, ki jo podeljuje francosko ministrstvo za okolje.